Publicat el Deixa un comentari

Mirades viatgeres amb molt d’art

La nova plataforma The Traveler Art reuneix il·lustracions, pintures i esquetxos amb l’ambició de convertir-se en el record perfecte.

Podem realitzar desenes de fotografies d’un deliciós cafè de Praga o capturar les principals atraccions turístiques al costat de riu Tàmesi des infinitat de perspectives, però és probable que el resultat s’acosti més aviat poc a la visió de la capital txeca de Mariscal o la de l’Londres d’Inma Serrano. Davant la gran quantitat d’imatges que vam realitzar durant un viatge, o les innombrables postals o boniques fotos que ja existeixen sobre un mateix lloc, The Traveler Art proposa una manera diferent de recordar un lloc. Aquesta nova plataforma d’art imprès d’alta qualitat sorgeix de la passió dels seus creadors pels viatges, per l’art gràfic i per aquest desig de descobrir racons fascinants de el món a través de la visió d’artistes amb un univers visual propi.

‘Sketch’ de Inma Serrano de Westminster, el London Eye y el Támesis (Londres). THE TRAVELER ART

El seu objectiu és recuperar els gloriosos anys de l’obra gràfica basada en el turisme i els viatges de la primera meitat de segle XX, però recopilant obres fetes al segle XXI. “És gairebé una manera de renovar el souvenir… que algú que visita un lloc tingui una interpretació diferent d’aquest des d’un punt de vista artístic. Més enllà de la típica foto que és una postal “, resumeix el projecte Antonchu Solano, un dels seus fundadors. La idea va néixer fa dos anys entre un grup d’amics professionals del món de la publicitat, el disseny gràfic i la comunicació audiovisual i, per descomptat, tots ells amants de l’art i de viatjar. I van aprofitar els mesos del confinament i el teletreball per acabar de donar-li forma i llançar la plataforma. El seu propòsit: crear un univers en què conviuen esquetxos, pintura, il·lustració, cartells i mapes seleccionats amb tot el mim. “El que volem és que la gent pengi a les parets records d’un moment viscut”, explica Solano.

‘Sketch’ urbà en blanc i negre de Marina Grechanik de la ciutat d’Amsterdam. THE TRAVELER ART

Per facilitar la recerca de les seves il·lustracions viatgeres, el seu web incorpora un mapa en el qual estan referenciades totes les obres disponibles. Cada vegada que un artista els cedeix una de les seves creacions els envia també les georeferencias. I així n’hi ha prou amb prémer un botó per veure una petita il·lustració de l’obra, el nom de l’autor i de el lloc. De moment Espanya i Europa són els seus punts forts, però ja treballen per ampliar la seva particular mapamundi. “Volem internacionalitzar més els artistes. El que és molt interessant és que el mateix artista que viu en un lloc és el millor promotor de les làmines que hi ha d’aquest destí “, explica Solano, que assegura que actualment aposten per ampliar les seves referències d’Amèrica Llatina i els Estats Units.

La seva cartellera ja inclou obres d’artistes tan destacats i premiats com Mariscal, Inma Serrano, Jorge Arranz, Laura Floris, Miguel Herranz, Lapin, Maru Godes, Ricard Jorge i Carlos Arrela, entre molts altres. “Cadascú té el seu concepte … però els testimonis dels artistes són molt aclaridors. Tots tenen el viatge molt ficat en el seu cap quan el pinten. Tots tenen en comú que són viatgers i que tenen un punt de vista especial. Fins i tot de fites urbanes molt reconeixibles “, assegura Solano.

Ciutat del Cap, Essaouira, Nova York, Chicago, Bogotà, Montevideo, Kyoto, Benarés, Roma, Còrdova… Aquests són només algunes de les destinacions protagonistes de les seves làmines, que s’imprimeixen en alta qualitat des de preus assequibles fins acabats únics en unitats limitades (amb preus a partir dels 34 euros). The Traveler Art pretén posar la mirada en el valor de les tradicions analògiques, en la sensació irreemplaçable de tocar una obra física amb les mans i que aquesta es converteixi en un record permanent penjat a la paret. “La nostra ambició com col·leccionistes és que el record de les experiències viatgeres mai desaparegui i es mantingui viu”.

La visió de l’il·lustrador Lapin de la Rua Nova da Alfândega de Porto, enfront de el riu Duero. THE TRAVELER ART
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.